Lediga jobb Göliska IT i Lidköping

Se alla lediga jobb från Göliska IT i Lidköping. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Lidköping som finns inom det yrket.

Verksamhetsutvecklare med särskilt ansvar för inköp

Ansök    Jun 8    Göliska IT    Inköpare
Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker en serviceinriktad verksamhetsutvecklare! Göliska IT Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, ... Visa mer
Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker en serviceinriktad verksamhetsutvecklare!
Göliska IT
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet.
Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgivning, digitalisering, nätverk, projektledning och kommunikation. Samtliga har sin arbetsplats på vårt kontor i centrala Lidköping. Allt vi gör genomsyras av engagemang, delaktighet och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Vad gör en verksamhetsutvecklare?
Som verksamhetsutvecklare ingår du i en grupp om fyra personer som på olika sätt stöttar våra kunders verksamheter. Exempelvis med inköp, kundsupport i vårt kundcenter, identitetskort, behörighetsadministration och beställningsformulär på vår webbplats.
Aktuell tjänst innebär ett särskilt ansvar för inköpsfrågor. Det är du som ser till att våra kunder får en femstjärnig upplevelse när det kommer till beställning och leverans av datorer, skrivare, licenser och kopiatorer. Du kommer att ha en central roll mellan beställarna i kommunerna, leverantörerna och interna resurser inom Göliska IT.
Vem är du?
Arbetet innebär omfattande kontakt med både kunder och leverantörer som ställer krav på en välutvecklad social förmåga. Du är strukturerad och gillar ordning och reda då det är en hel del beställningar som flödar genom våra inköpsprocesser.
Dessa processer är hela tiden föremål för finjusteringar och förbättringar genom exempelvis automation. I dessa frågor förväntas du ta en ledande roll.
Utöver ovanstående kräver arbetet att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort.


Tjänsten vi erbjuder avser en tillsvidareanställning på heltid. Innan anställningsavtal skrivs kommer ett registerutdrag från polisens belastningsregister att begäras in.
Nu väntar vi på din ansökan där vi får veta mer om vem du är och vad du gjort innan. Vi tillämpar löpande urval. Visa mindre

Systemtekniker med fokus på verksamhetssystem och systemintegrationer

Ansök    Okt 28    Göliska IT    IT-tekniker/Datatekniker
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Vi behöver nu förstärka vårt team av erfarna tekniker med en driven och engagerad systemtekniker med fokus på verksamhetssystem, systemintegrationer och databashantering samt vilja att jobba i en större IT-miljö, både med egen drift av lokala tjänster och integrationer till molntjänster. Är det du? Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköpings, Skara, Vara, Götene, Essunga och ... Visa mer
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas.
Vi behöver nu förstärka vårt team av erfarna tekniker med en driven och engagerad systemtekniker med fokus på verksamhetssystem, systemintegrationer och databashantering samt vilja att jobba i en större IT-miljö, både med egen drift av lokala tjänster och integrationer till molntjänster. Är det du?
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköpings, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommun. Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-produktion, IT-support, IT-rådgivning, digitalisering och automation samt driver projektkontor och e-tjänstekontor. Allt vi gör genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Teknisk kompetens och förmåga att förstå kundens behov av funktionalitet är väsentligt för att leverera rätt tjänster och skapa nytta för kommunernas verksamheter.


Vad gör du som Systemtekniker?
Ditt arbete kommer till största delen bestå av teknisk systemdrift och arbetsuppgifter inom den IT-nära systemförvaltningen av verksamhetssystem, systemintegrationer, databashantering och ärendehantering i andra och tredje linjen samt deltagande i utvecklingsprojekt.
Du hamnar i en modern och tekniskt komplex IT-miljö där vi ser att du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har en stark teamkänsla. Du kommer att vara en del av ett professionellt och välfungerande team bestående av mycket erfarna kollegor.
Du kommer att arbeta tätt med våra kunder för att se till att IT-driften fungerar på ett bra sätt med hög service. Du genomför aktiviteter på uppdrag från objektledare för att realisera mål i förvaltningsplaner samt agerar stöd till användare och åtgärdar problem som uppstår.
Du har en djup teknisk kunskap och förståelse för systemens ingående tekniska komponenter och hur dessa spelar in i IT-arkitekturen som helhet. Du kan besvara frågeställningar utifrån ett tekniskt och ett driftmässigt perspektiv.
En del av rollen är också att hålla dig uppdaterad inom tekniken och löpande komma med förslag på förbättringar, metoder och verktyg som stödjer verksamhetsbehovet och en modern IT-produktion med högt säkerhetsfokus.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
· Proaktiv IT-drift och kontinuerlig förbättring i avseende på prestanda, stabilitet och säkerhet inom aktuella teknikområden.
· Att arbeta med installationer, uppgraderingar, systemunderhåll, felsökning och övervakning.
· Vara mottagare av felanmälan av tekniska fel och fungera som första kontakt gentemot verksamheten eller extern leverantör.
· Vara delaktig vid införande av nya verksamhetssystem samt delta i förändrings- och migreringsprojekt.
· Integrera system med andra system, exempelvis i samband med verksamhetsutveckling, automatisering och digitalisering.
· Upprätta och underhålla systemdokumentation.
· Upprätthålla kompetens inom sitt specifika ansvarsområde.


Vem är du?
· Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
· Du har en positiv inställning till förändring och vill fortsätta att utvecklas både som person och i din yrkesroll.
· Du har stort engagemang, proaktivt förhållningssätt och är lösningsfokuserad.
· Du har ett serviceinriktat förhållningssätt och stort kundfokus.
· Du tycker om att arbeta i verksamheter som är under utveckling och drivs av kontinuerliga förbättringar för att öka kvalité och effektivitet.
· Du har en god administrativ förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt är noggrann och analytisk.
· Du har en god förmåga att jobba målinriktat.
· Du har god kännedom om ITIL:s processer.
· Du har god förmåga att uttrycka dig, läsa och skriva på svenska och engelska.
· Du har flera års erfarenhet av att arbeta med Microsofts produkter i större IT-miljö.
· Du har relevant högskoleexamen och god kunskap eller erfarenhet inom flera av följande teknikområden nedan.

Teknikområden
· Windows server och IIS
· Integrationsplattform TEIS samt andra verktyg och metoder för integrationer och digitala flöden
· Automatisering och scripting med PowerShell
· Databashantering MS
· Systemövervakning
· System- och applikationssäkerhet
· Teknisk hantering av verksamhetssystem inom kommunernas olika verksamheter både kommungemensamma och kommunspecifika system
· Meriterande är om du har kunskap av systemdrift på följande verksamhetssystem Ekonomisystem Raindance, HR-system Personec, Vård- och omsorgssystem Procapita LifeCare.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har stora möjligheter att vara med och påverka och genomföra dina idéer. Du får stora möjligheter till personlig utveckling i vår kunskapsorganisation genom mycket kompetenshöjande aktiviteter, samarbete och lärande av kollegor.
Vi är ett nav för en mängd kunder och leverantörer och våra mötesplatser sjuder av aktivitet. Med jämna mellanrum har vi träffar efter jobbet som afterwork för att ha trevligt och umgås på andra ställen än på arbetsplatsen. Vi uppmuntrar friskvård och lägger stor vikt vid balans i vardagen, hälsa och trivsel på arbetsplatsen samt goda personalförmåner. Visa mindre

Digitaliseringskoordinator

Kommunalförbundet Göliska IT är en strategisk partner gällande IT-drift och digitaliseringsarbete åt sex kommuner i västra Skaraborg. Kommunerna är Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp samt Essunga. Vi har samverkat inom IT-området sedan 2005 och sätter stor vikt vid kundfokus och en god dialog med våra samarbetskommuner. På Göliska IT arbetar ca 65 personer med allt från teknisk specialkompetens till projektledning, IT-inköp, säkerhet och förvaltnings... Visa mer
Kommunalförbundet Göliska IT är en strategisk partner gällande IT-drift och digitaliseringsarbete åt sex kommuner i västra Skaraborg. Kommunerna är Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp samt Essunga. Vi har samverkat inom IT-området sedan 2005 och sätter stor vikt vid kundfokus och en god dialog med våra samarbetskommuner. På Göliska IT arbetar ca 65 personer med allt från teknisk specialkompetens till projektledning, IT-inköp, säkerhet och förvaltningsuppdrag. Du kommer till ett lag där kulturen genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. Du kommer att verka på en av regionens mest spännande arbetsplatser och som bonus får du otroligt kompetenta och trevliga kollegor.
Nu förstärker vi laget på Göliska IT
Som Digitaliseringskoordinator arbetar du för att digitaliseringens möjligheter ska utnyttjas bättre inom våra samarbetskommuner. Du förväntas bidra till strategiskt och operativ samverkan mellan våra kunder och därmed bidra till kommunernas utveckling. Du kommer att ingå i avdelningen Verksamhetsnära IT på Göliska IT. Här finns kompetenser som exempelvis Projektledare, Lösningsspecialister, Dataskyddsombud och IT-rådgivare. Din roll är att vara ett stöd åt kommunernas verksamheter när det handlar om att ta fram och paketera nya lösningar/tjänster, upprätthålla/skapa goda kundrelationer, vara kravställare internt på Göliska IT, deltaga i upphandlings och införandeprojekt. Du bidrar med att tolka kommunernas behov och önskemål utifrån deras verksamhet in i teknikens värld.
Digitaliseringskoordinatorer har även i sin roll att samverka och samordna arbetet inom Göliska IT för att säkerställa att:
IT-komponenterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskommen IT-tjänst
Att nya behov utreds och kravställs i enlighet med framtagen process och med Tjänstedesign som utgångspunkt
Stödja Göliska ITs olika verksamheter med utredningar gällande nya behov
Medverkar som representant för Göliska IT i projekt och uppdrag inom/åt våra samarbetskommunerKvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt att du har arbetat ett par år med verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering. Du är drivande, strukturerad, kommunikativ med en stark drivkraft och positiv inställning. Du är pedagogisk och utrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du är duktig på att driva förändringsarbete som utmanar nuvarande arbetssätt och rutiner.
Du är innovativ och har erfarenhet av utveckling av digitala tjänster och kunskap om tekniska lösningar. Du kommer att samverka mycket med våra samarbetskommuner i västra Skaraborg varför god förmåga att samarbeta och bygga relationer värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Meriterande
Arbetat med, eller kunskap inom IT-infrastruktur
Du har erfarenhet av förändringsledning, strategiskt arbete och omvärldsbevakning.
Du är van att bereda, genomföra och följa upp ärenden.
Kunskap/förståelse för ramverket ITIL
Kunskap/förståelse kring Tjänstedesign
Erfarenhet från kommunal verksamhetUrval görs löpande under ansökningstiden Visa mindre

Supporttekniker

Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker serviceinriktad supporttekniker! Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgi... Visa mer
Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker serviceinriktad supporttekniker!
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgivning, digitalisering, nätverk, projektledning och kommunikation. Allt vi gör genomsyras med engagemang, delaktighet och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Vad gör en supporttekniker?
Som supporttekniker ingår du i en grupp med sju personer som tillsammans utgör kärnan i vår kundsupport. Arbetet består främst av telefonsupport i förstalinjen till alla våra kunder i ägarkommunerna men även av närsupport där du åker ut till kunderna och löser deras behov på plats. Utöver detta även viss del andralinjesupport.
Vem är du?
Arbetet innebär omfattande kundkontakt som ställer krav på både en social och verbal förmåga. Du är en serviceinriktad problemlösare med en genuin vilja att hjälpa våra kunder med deras tekniska behov. Utöver dina personliga egenskaper skall du ha erfarenhet av IT-support och särskilt meriterande är kunskaper inom Microsoft 365.
Du behöver ha förmågan att ta till dig nya kunskaper och kontinuerligt bredda ditt kunnande för att kunna svara upp mot kundernas förväntan på vår kundsupport. Vårt mål är att minst 95 % av våra kunder skall vara nöjda eller mycket nöjda med den hjälp de får från Göliska IT.
Utöver ovanstående kräver arbetet att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort (för manuell växellåda).
Övrigt
Tjänsten vi erbjuder avser en visstidsanställning på heltid (vardagar, schemalagd dagtid) fram till och med 2022-10-31 med möjlighet till förlängning.
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Visa mindre

Vi söker projektledare med verksamheten i fokus!  

Ansök    Okt 22    Göliska IT    Projektledare, IT
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-produktion, IT-support, IT-rådgivning, digitalisering och automation samt driver ett ... Visa mer
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning.
Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-produktion, IT-support, IT-rådgivning, digitalisering och automation samt driver ett projektkontor. Allt vi gör genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Digitaliseringen och det ökande beroendet av väl fungerande IT-stöd har lett fram till att V6-kommunerna vill förbättra sin förmåga inom området systemförvaltning. Vi kommer därför att genomföra ett pilotprojekt under ett år för att utvärdera en ny gemensam systemförvaltningsmodell. Under det senaste året har ett arbete bedrivits för att forma en PM3-inspirerad systemförvaltningsmodell och utifrån denna ska ett pilotprojekt genomföras. Tjänsten kombineras med uppdraget att vara objektledare för tjänsteleveransen av Microsoft 365.
Tjänsten som projektledare
Till pilotprojektet söker vi en projektledare som ansvarar för att driva projektet och stödja övriga deltagare. En viktig uppgift är att fånga upp och dokumentera förbättringsmöjligheter i systemförvaltningsmodellen. Vår förhoppning är att du efter avslutat projekt kan axla rollen som modellansvarig för systemförvaltningsmodellen.
Exempel på arbetsuppgifter:
Driva projektet i enlighet med beslutad projektplan
Fånga upp avvikelser och rapportera till styrgrupp
Leda projektmöten
Stödja övriga roller i projektet

Tjänsten innefattar även att vara objektledare för vår tjänsteleverans av Microsoft 365. Där är du ansvarig för att det digitala stödet är tillgängligt för användarna och levererar nytta över tid. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att utarbeta och genomföra en plan för utveckling och underhåll för de i objektet ingående IT-systemen.
Kompetens och personliga egenskaper
Önskad kompetens:
Akademisk examen, gärna med systemvetenskaplig inriktning eller motsvarande kompetens
God verksamhetsförståelse i kombination med kunskap om verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering.
Erfarenhet av projektledning/objektledning/systemförvaltning
Erfarenhet av budgetarbete, kostnadsuppföljning och avtalshantering
Kunskap om PM3 eller motsvarande
Kunskap om Microsoft 365

Arbetet innebär omfattande kundkontakt som ställer krav på både en social och verbal förmåga. Du är en serviceinriktad problemlösare med en genuin vilja att hjälpa våra kunder med deras tekniska behov. Utöver dina personliga egenskaper skall du ha erfarenhet av IT-support och särskilt meriterande är kunskaper inom Microsoft 365.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och det vi söker är förmåga att
Jobba drivande och självständigt
Skapa ordning och struktur i arbetet
Kommunicera i tal och skrift
Värdera olika behov och krav i förhållande till helheten

Utöver ovanstående kräver arbetet att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort.
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Kontaktpersoner: Emelie Pettersson, chef Verksamhetsnära IT Göliska IT, Telnr: 0510-777012, Sara Salegård, Digitaliseringsstrateg Skara kommun, Lars-Gunnar Rask, Digitaliseringsstrateg Lidköpings kommun, Daniel Svensson, facklig företrädare Vision Göliska IT, Telnr: 0510-777089
Rekryteringsprocessen sker löpande. Ansök senast 14 november genom att skicka in ett CV samt personligt brev till oss på [email protected] Visa mindre

Vi söker projektledare inom IT och digitalisering!

Ansök    Maj 17    Göliska IT    Projektledare, IT
Är du projektledaren som gillar utmaningar, vill samarbeta, leda och inspirera i projekt inom IT och digitalisering? Nu söker vi en projektledare som kan hålla ihop trådarna för sex kommuner! Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgivning, digitalisering, nätverk, projektledning och komm... Visa mer
Är du projektledaren som gillar utmaningar, vill samarbeta, leda och inspirera i projekt inom IT och digitalisering? Nu söker vi en projektledare som kan hålla ihop trådarna för sex kommuner!
Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgivning, digitalisering, nätverk, projektledning och kommunikation. Allt vi gör genomsyras med engagemang, delaktighet och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
I Västra Skaraborg samarbetar Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner inom IT och digitalisering. Samarbetet bedrivs genom oss, Göliska IT, som ägs av dessa sex kommuner.
Vad gör en projektledare på Göliska IT?
Du blir en i gänget tillsammans med 3 andra projektledare inom område Projektstöd. Som projektledare på Göliska IT leder du flera projektgrupper med kollegor som är experter inom teknik där ni gemensamt planerar, genomför och följer upp projektets olika aktiviteter. Tjänsten innefattar också att få leda projekt på uppdrag från våra medlemskommuner där våra kunder finns med som projektdeltagare. Du kommunicerar och marknadsför till projektets intressenter samt ansvarar för rapportering till styrgrupp.
Den vi söker bör vara en god organisatör, ledare och inspiratör. Du ska kunna arbeta mot uppsatta mål, följa upp och rapportera resultat. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ha god samarbetsförmåga och pedagogiskt förhållningssätt. Du är en snabb och duktig problemlösare, har erfarenhet av att arbeta i projekt och har en utbildning som är lämplig för uppdraget.
Vi ser fram emot att just du kommer in med energi och driv, och vidareutvecklar Göliska IT och våra 6 ägarkommuner med fokus på digitalisering och IT!
Kravprofil som vi ser lämplig för tjänsten:
Erfarenhet av att driva tekniska projekt
Lösningsfokuserad
Relevant utbildning för tjänsten
God samarbetsförmåga
God kunskap inom digitalisering och välfärdsteknik
B-körkort Visa mindre

IT-infrastrukturspecialist Datacenter & Hybrid plattform

Ansök    Apr 14    Göliska IT    IT-tekniker/Datatekniker
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Vi behöver nu förstärka vårt team av erfarna tekniker med en IT-infrastrukturspecialist med fokus på IT-infrastruktur inom Datacenter och Hybrid plattform. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknik och IT-säkerhet samt vilja att jobba i en större IT-miljö med målet att skapa nytta för kommunernas verksamheter. Är det du? Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköpings... Visa mer
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas.
Vi behöver nu förstärka vårt team av erfarna tekniker med en IT-infrastrukturspecialist med fokus på IT-infrastruktur inom Datacenter och Hybrid plattform. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknik och IT-säkerhet samt vilja att jobba i en större IT-miljö med målet att skapa nytta för kommunernas verksamheter. Är det du?
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköpings, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommun. Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 64 anställda som arbetar med IT-produktion, IT-support, IT-rådgivning, digitalisering och automation samt driver projektkontor och e-tjänstekontor. Allt vi gör genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Teknisk kompetens och förmåga att förstå kundens behov av funktionalitet är väsentligt för att leverera rätt tjänster.


Vad gör du som IT-infrastrukturspecialist?
Som IT-infrastrukturspecialist inom Datacenter och Hybrid plattform hos Göliska IT hamnar du i en tekniskt komplex miljö där vi ser att du trivs med att arbeta självständigt med lösningar samtidigt som du har en stark teamkänsla. Du kommer att vara en del av ett professionellt och välfungerande team bestående av mycket erfarna kollegor inom IT-infrastruktur. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt och stötta flera andra områden och team inom hela organisationen där ditt eget intresse och engagemang kommer att påverka riktningen och vara en viktig del av vår utveckling.
En viktig del av rollen är också att hålla dig uppdaterad inom tekniken och löpande komma med förslag på nya lösningar, metoder och verktyg som stödjer verksamhetsbehovet och en modern IT-produktion med högt säkerhetsfokus där dina huvudsakliga fokus kommer att vara:
· Kravinsamling och framtagning av lösningar samt optimera leveranser och IT-infrastrukturen.
· Implementera lösningar och teknologier i IT-infrastrukturen samt delta i förändrings- och migreringsprojekt.
· Proaktiv IT-produktion och kontinuerlig förbättring i avseende på prestanda, stabilitet och säkerhet inom aktuella teknikområden.
· Automatisera processer och integrera med en modern och framtida teknik för att skapa rätt förutsättningar för kommunernas och de kommunala bolagens IT-stöd.
· Att i rollen som teknisk specialist stötta kunder, leverantör eller den interna organisationen genom att planera och driva eller delta i projekt och upphandlingar som utvecklar våra tekniska plattformar.


Vem är du?
· Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
· Du har en positiv inställning till förändring och vill fortsätta att utvecklas både som person och i din yrkesroll.
· Du har stor förståelse för tekniken och kan presentera lösningar genom att förklara nyttan ur ett helhetsperspektiv.
· Du har stort engagemang, proaktivt förhållningssätt och är lösningsfokuserad.
· Du har ett serviceinriktat förhållningssätt och stort kundfokus.
· Du tycker om att arbeta i verksamheter som är under utveckling och drivs av kontinuerliga förbättringar för att öka kvalité och effektivitet.
· Du har en god administrativ förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt är noggrann och analytisk.
· Du har en god förmåga att jobba målinriktat.
· Du har god kännedom om ITIL:s processer.
· Du har god förmåga att uttrycka dig, läsa och skriva på svenska och engelska.
· Du har flera års erfarenhet av att arbeta med Microsofts och VMwares produkter i större IT-miljö.
· Du har relevant högskoleexamen och god kunskap eller erfarenhet inom flera av följande teknikområden nedan.


Teknikområden
· Datacenter och hybrida plattformar
· Windows server med ingående komponenter och dess funktionalitet
· Active Directory och Azure Active Directory
· Azure molnlösningar och tjänster
· VMwares produkter och tekniker
· Automatisering och Scripting med PowerShell och DSC
· Säkerhetsteknik inom ditt specialistområde samt inom nätverksvirtualisering, mikrosegmentering och säkerhetszoner
· Grundläggande kunskaper kring Microsoft 365
· Grundläggande kunskaper i Linux
· Erfarenhet av SharePoint eller Citrix Virtual Apps & Desktops, ADC är meriterande

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har stora möjligheter att vara med och påverka och genomföra dina idéer. Vi erbjuder dig valmöjligheter och intressanta projekt, så att du kan jobba med det som inspirerar dig mest. Du får stora möjligheter till personlig utveckling i vår kunskapsorganisation genom mycket kompetenshöjande aktiviteter och samarbete och lärande av kollegor.
Vi är ett nav för en mängd kunder och leverantörer och våra mötesrum sjuder av aktivitet. Med jämna mellanrum har vi träffar efter jobbet som afterwork för att ha trevligt och lära känna varandra utanför jobbtitlarna. Vi uppmuntrar och prioriterar friskvård och stor vikt läggs vid balans i vardagen, hälsa och trivsel på arbetsplatsen samt goda personalförmåner.


Övrigt
För tjänsten krävs att du har B-körkort.
Befattningen har speciella säkerhetskrav och godkänd registerkontroll krävs.
Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Visa mindre

Supporttekniker

Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker två serviceinriktade supporttekniker! Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 63 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådg... Visa mer
Gillar du människor och teknik? Göliska IT söker två serviceinriktade supporttekniker!
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 63 anställda som arbetar med IT-support, systemdrift, IT-rådgivning, digitalisering, nätverk och kommunikation. Allt vi gör genomsyras med engagemang, delaktighet och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare!
Vad gör en supporttekniker?
Som supporttekniker ingår du i en grupp med sju personer som tillsammans utgör kärnan i vår kundsupport. Arbetet består främst av telefonsupport i förstalinjen till alla våra kunder i ägarkommunerna men även av närsupport där du åker ut till kunderna och löser deras behov på plats. Utöver detta även viss del andralinjesupport.
Vem är du?
Arbetet innebär omfattande kundkontakt som ställer krav på både en social och verbal förmåga. Du är en serviceinriktad problemlösare med en genuin vilja att hjälpa våra kunder med deras tekniska behov. Därför är en teknisk bakgrund meriterande men vi värderar din servicekänsla och inställning högre.
Du behöver ha förmågan att ta till dig nya kunskaper och kontinuerligt bredda ditt kunnande för att kunna svara upp mot kundernas förväntan på vår kundsupport. Vårt mål är att minst 95 % av våra kunder skall vara nöjda eller mycket nöjda med den hjälp de får från Göliska IT.
Utöver ovanstående kräver arbetet att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort.
 
Tjänsterna vi erbjuder avser allmän visstidsanställning på heltid (vardagar, schemalagd dagtid) fram till och med 2020-12-31 med möjlighet till förlängning.
Nu väntar vi på ditt mail där vi får veta mer om vem du är och vad du gjort innan. Visa mindre

Lösningsspecialist

Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du? Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt t... Visa mer
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du?
Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet, idag är vi 63 anställda som arbetar med IT-support, nätverk, IT-rådgivning, digitalisering och kommunikation. Allt vi gör genomsyras med engagemang, delaktighet och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT’s viktigaste tillgång – våra medarbetare! 
Vad gör du som lösningsspecialist?
Du blir en kollega i vårt team Digitalisering och Automation. I rollen som lösningsspecialist kommer du att stötta projekt och uppdrag genom att översätta verksamheternas behov till tekniska lösningar. Detta med hjälp av olika verktyg såsom programmering inom bland annat RPA (Robot Process Automation) och arbeta med e-tjänsteutveckling.
Vem är du?
Vi söker dig som brinner för utveckling och ny teknik, gillar spännande utmaningar och vill vara med och bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och kan hålla service- och kundfokus. Du har kompetens inom nedanstående områden:
·       Har erfarenhet och kompetens inom programmering
·       Kunna arbeta med användarupplevelsen hos våra kunder och förstå hur tekniken ger verksamhetsnytta
Det är meriterande om du har kompetens inom:
·       UiPath
·       Programmering i Visual Basic
·       Ha erfarenhet av konsultarbete sedan tidigare
Tjänsten vi erbjuder avser allmän visstidsanställning på heltid (vardagar) fram till och med 2021-12-31 med möjlighet till förlängning.
Nu väntar vi på ditt mail där vi får veta mer om vem du är och vad du gjort innan. Har du frågor om tjänsten går det också att kontakta oss via e-post: [email protected]
Göliska ITs fackliga företrädare (Vision) nås på 0510-776502, Karolin Börjesson Visa mindre

Sex kommuner söker ledare för ett större projekt

Ansök    Jun 20    GÖLISKA IT    Projektledare, IT
Är du projektledaren som gillar utmaningar, vill samarbeta, leda och inspirera i ett större projekt? Sex kommuner ska tillsammans upphandla och införa ett nytt verksamhetssystem inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Nu söker vi en projektledare som kan hålla ihop trådarna. I Västra Skaraborg samarbetar Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner inom IT och digitalisering. Samarbetet bedrivs genom Kommunalförbundet Göliska ... Visa mer
Är du projektledaren som gillar utmaningar, vill samarbeta, leda och inspirera i ett större projekt? Sex kommuner ska tillsammans upphandla och införa ett nytt verksamhetssystem inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Nu söker vi en projektledare som kan hålla ihop trådarna. I Västra Skaraborg samarbetar Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner inom IT och digitalisering. Samarbetet bedrivs genom Kommunalförbundet Göliska IT som ägs av dessa sex kommuner. En viktig del av samarbetet innefattar gemensamma verksamhetssystem som används inom olika delar av kommunernas verksamheter.Gemensam upphandlingNu söker vi en projektledare för gemensam upphandling och införande av verksamhetssystem inom socialtjänst samt kommunal hälso- och sjukvård (äldreomsorg, individ och familjeomsorg och funktionshinder). Ett arbete som vi tror är både roligt, lärorikt och utmanande. Rollen är på heltid och som projektledare leder du den projektgrupp som gemensamt planerar, genomför och följer upp projektets olika aktiviteter. Du ansvarar också för rapportering till projektets styrgrupp.Ledare och inspiratörI uppdraget ingår även att upphandla och införa verksamhetssystemet samt organisera gemensam systemförvaltning. Vid upphandlingsfasen samarbetar du med den gemensamma Upphandlingsenheten i Lidköpings kommun.Den vi söker bör vara en god organisatör, ledare och inspiratör. Du ska kunna arbeta mot uppsatta mål, följa upp och rapportera resultat. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, ha god samarbetsförmåga och pedagogiskt förhållningssätt. Du är en snabb och duktig problemlösare, har erfarenhet av att arbeta i projekt och har en utbildning som är lämplig för uppdraget. Kravprofil som vi ser lämplig för tjänsten:Erfarenhet av att leda större projektErfarenhet av kommunal verksamhet och socialtjänst är meriterandeErfarenhet av upphandlingsarbete är meriterandeLösningsfokuseradGod samarbetsförmågaGoda kunskap inom digitalisering och välfärdsteknikGoda kunskaper om aktuella verksamheter och de lagar och regler som styr dessa är meriterandeB-körkortÖvrigt om tjänsten:Tjänsten börjar som en projektanställning och kan eventuellt formas om till en tillsvidareanställning som central systemförvaltare efter projekttidens slutProjekttiden beräknas till 3-4 årAnställning och placering är på Göliska IT i LidköpingDå projektet är högprioriterat ser vi gärna att du skickar in CV och ansökningshandlingar så snart som möjligt eller senast 2019-08-01.Har du frågor om tjänsten kan du kontakta:Ingemar RosKommunutvecklare It och BredbandTel: 0511-38 68 88Anders ThörnVD, Kommunalförbundet Göliska ITTel: 0708 309 423 Visa mindre

Lösningsspecialist

Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du?Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet.Under vårt tak... Visa mer
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du?Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet.Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet, idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, nätverk, IT-rådgivning, digitalisering, kommunikation och nätverk.Vad gör du som lösningsspecialist?Du blir en kollega i vårt nya team Digitalisering och Automation. I rollen som lösningsspecialist kommer du att stötta projekt och uppdrag genom att översätta verksamheternas behov till tekniska lösningar. Detta med hjälp av olika verktyg såsom programmering inom bland annat RPA (Robot Process Automation) och arbeta med e-tjänsteutveckling.Vem är du?Vi söker dig som brinner för utveckling och ny teknik, gillar spännande utmaningar och vill vara med och bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och kan hålla service- och kundfokus. Du har kompetens inom nedanstående områden:Har erfarenhet och kompetens inom programmeringKunna arbeta med användarupplevelsen hos våra kunder och förstå hur tekniken ger verksamhetsnyttaDet är meriterande om du har kompetens inom:UiPathProgrammering i Visual BasicHa erfarenhet av konsultarbete sedan tidigareTjänsten vi erbjuder är ett vikariat då vår nuvarande lösningsspecialist valt att studera. Vikariatet varar till april 2021.Nu väntar vi på ditt mail där vi får veta mer om vem du är och vad du gjort innan. Har du frågor om tjänsten går det också att kontakta oss via e-post: [email protected] Visa mindre

Lösningsspecialist

Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du?Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt ta... Visa mer
Göliska IT befinner sig mitt i en spännande digital utvecklingsfas. Nu söker vi en lösningsspecialist som brinner för utveckling och ny teknik och vill bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Är det du?Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av Lidköping, Skara, Vara, Götene, Essunga och Grästorps kommuner. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning. Samverkan och kundfokus är fundament och framgångsfaktorer för vår verksamhet. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet, idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-support, nätverk, IT-rådgivning, digitalisering, kommunikation och nätverk.Vad gör du som lösningsspecialist?Du blir en kollega i vårt nya team Digitalisering och Automation. I rollen som lösningsspecialist kommer du att stötta projekt och uppdrag genom att översätta verksamheternas behov till tekniska lösningar. Detta med hjälp av olika verktyg såsom programmering inom bland annat RPA (Robot Process Automation) och arbeta med e-tjänsteutveckling.Vem är du?Vi söker dig som brinner för utveckling och ny teknik, gillar spännande utmaningar och vill vara med och bidra till våra kunders digitaliseringsresa. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och kan hålla service- och kundfokus. Du har kompetens inom nedanstående områden:Har erfarenhet och kompetens inom programmeringKunna arbeta med användarupplevelsen hos våra kunder och förstå hur tekniken ger verksamhetsnyttaDet är meriterande om du har kompetens inom:UiPathProgrammering i Visual BasicHa erfarenhet av konsultarbete sedan tidigareTjänsten vi erbjuder är ett vikariat då vår nuvarande lösningsspecialist valt att studera. Vikariatet varar till april 2021. Nu väntar vi på ditt mail där vi får veta mer om vem du är och vad du gjort innan. Har du frågor om tjänsten går det också att kontakta oss via e-post: [email protected] Visa mindre