Lediga jobb som IT-arkitekt/Lösningsarkitekt i Lidköping

Se lediga jobb som IT-arkitekt/Lösningsarkitekt i Lidköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lidköping som finns hos arbetsgivaren.

IT-arkitekt med Teamledaransvar

Vill du vara med och bygga IT-infrastruktur, User Zones, Application Availability Groups från scratch? Vill du ha helhetsansvar för design/arkitektur tillsammans med ett ansvar som teamledare? Då är detta rollen för dig. Din vardag Dina arbetsuppgifter kommer innefatta att: • Ansvara för drift, arkitektur och design av IT-tjänster • Nätverk • Serverdrift/Cloudlösningar • SaaS/PaaS (Software as a Service / Platform as a Service) • Säkerhet • Leda t... Visa mer
Vill du vara med och bygga IT-infrastruktur, User Zones, Application Availability Groups från scratch?

Vill du ha helhetsansvar för design/arkitektur tillsammans med ett ansvar som teamledare?

Då är detta rollen för dig.

Din vardag

Dina arbetsuppgifter kommer innefatta att:


• Ansvara för drift, arkitektur och design av IT-tjänster

• Nätverk
• Serverdrift/Cloudlösningar
• SaaS/PaaS (Software as a Service / Platform as a Service)
• Säkerhet


• Leda tekniska utredningar och förändringsarbeten
• Säkerställa att infrastrukturtjänsterna möter behoven avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, kvalité och förvaltningsbarhet
• Utföra kostnadsberäkningar för olika tekniska lösningar
• Säkerställa att Eurofinsgruppens säkerhetsstandarder och övriga riktlinjer följs.
• Samarbeta med övriga tekniker/specialister i lokala teamet och regionalt
• Samarbeta med IT Solutions vid utveckling av nya system. Säkerställa prestanda, säkerhet, skalbarhet, redundans etc.
• Dokumentation, SOPs, nätverksdiagram, systemkartor etc.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

Relevant högskola/universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.


• Erfarenhet av komplexa IT-projekt eller förändringsarbeten.
• Erfarenhet inom datacenterområdet med avseende på datahall, server, lagring, nätverk, operativsystem och virtualisering.
• Erfarenhet av hur tillgänglighet, kapacitet, monitorering och automatisering byggs upp.
• Erfarenhet av att utföra kostnadsberäkningar för olika tekniska lösningar.
• Erfarenhet av att jobba med både interna och externa partners.
• Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.


• Tidigare erfarenhet som IT Tekniker / Specialist
• Erfarenhet av ITIL
• B-körkort

 Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av Devops
• Erfarenhet av att bygga upp molnlösningar/hybridlösningar moln/on site
• Erfarenhet av systemutveckling + i kanten (inget krav .NET) SoA
• Andra Nordiska språk

 Vem söker vi?

Vi söker en utpräglad lagspelare som förstår vikten av att bygga och använda teamets kompetenser för bästa resultat. Du är strukturerad och organiserad och öppen för alternativa lösningar och förstår att IT finns till för verksamheten. Du sätter kunden i första rummet och har en god förmåga att kommunicera och skapa förtroende och kan hantera flera projekt samtidigt. Vi ser att du är prestigelös och att du uppskattar att ha det roligt på jobbet.

Vi erbjuder omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga kollegor där du sitter nära lokala IT-tekniker och systemutvecklare samt har ett internationellt nätverk med resurser i regionala och globala team.

Vill du veta mer?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Del av arbetstid kan förläggas hemifrån. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

I den här rekryteringen samarbetar Eurofins med Nexer Recruit och du kommer att bli anställd hos Eurofins. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Magnus Fagerberg på via e-post: [email protected] Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2021-06-15.

Om Eurofins

Vi befinner oss just nu i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill delta i utvecklingen och bidra till att ta Eurofins IT-tjänster till nästa nivå! Vi söker en IT-arkitekt till Eurofins Environment.

Eurofins är en global ledare inom området “Testing for Life” med mer än 47.000 medarbetare runt om  i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service. Vi är nu den globala marknadsledaren inom miljö-, livsmedels-,läkemedels- och kosmetikatester såväl som inom jordbruksvetenskapliga CRO-tjänster (Contract Research Organization). Vi är också bland världens marknadsledare inom avancerad materialvetenskap, genomik, kriminalteknik, konsumentprodukter och kliniska testtjänster.

Vår verksamhet bygger på våra fyra hörnstenar: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet. Läs mer på www.eurofins.se. Visa mindre

Digitaliseringskoordinator

Kommunalförbundet Göliska IT är en strategisk partner gällande IT-drift och digitaliseringsarbete åt sex kommuner i västra Skaraborg. Kommunerna är Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp samt Essunga. Vi har samverkat inom IT-området sedan 2005 och sätter stor vikt vid kundfokus och en god dialog med våra samarbetskommuner. På Göliska IT arbetar ca 65 personer med allt från teknisk specialkompetens till projektledning, IT-inköp, säkerhet och förvaltnings... Visa mer
Kommunalförbundet Göliska IT är en strategisk partner gällande IT-drift och digitaliseringsarbete åt sex kommuner i västra Skaraborg. Kommunerna är Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp samt Essunga. Vi har samverkat inom IT-området sedan 2005 och sätter stor vikt vid kundfokus och en god dialog med våra samarbetskommuner. På Göliska IT arbetar ca 65 personer med allt från teknisk specialkompetens till projektledning, IT-inköp, säkerhet och förvaltningsuppdrag. Du kommer till ett lag där kulturen genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. Du kommer att verka på en av regionens mest spännande arbetsplatser och som bonus får du otroligt kompetenta och trevliga kollegor.
Nu förstärker vi laget på Göliska IT
Som Digitaliseringskoordinator arbetar du för att digitaliseringens möjligheter ska utnyttjas bättre inom våra samarbetskommuner. Du förväntas bidra till strategiskt och operativ samverkan mellan våra kunder och därmed bidra till kommunernas utveckling. Du kommer att ingå i avdelningen Verksamhetsnära IT på Göliska IT. Här finns kompetenser som exempelvis Projektledare, Lösningsspecialister, Dataskyddsombud och IT-rådgivare. Din roll är att vara ett stöd åt kommunernas verksamheter när det handlar om att ta fram och paketera nya lösningar/tjänster, upprätthålla/skapa goda kundrelationer, vara kravställare internt på Göliska IT, deltaga i upphandlings och införandeprojekt. Du bidrar med att tolka kommunernas behov och önskemål utifrån deras verksamhet in i teknikens värld.
Digitaliseringskoordinatorer har även i sin roll att samverka och samordna arbetet inom Göliska IT för att säkerställa att:
IT-komponenterna är tillgängliga för verksamheten enligt överenskommen IT-tjänst
Att nya behov utreds och kravställs i enlighet med framtagen process och med Tjänstedesign som utgångspunkt
Stödja Göliska ITs olika verksamheter med utredningar gällande nya behov
Medverkar som representant för Göliska IT i projekt och uppdrag inom/åt våra samarbetskommunerKvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt att du har arbetat ett par år med verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering. Du är drivande, strukturerad, kommunikativ med en stark drivkraft och positiv inställning. Du är pedagogisk och utrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du är duktig på att driva förändringsarbete som utmanar nuvarande arbetssätt och rutiner.
Du är innovativ och har erfarenhet av utveckling av digitala tjänster och kunskap om tekniska lösningar. Du kommer att samverka mycket med våra samarbetskommuner i västra Skaraborg varför god förmåga att samarbeta och bygga relationer värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Meriterande
Arbetat med, eller kunskap inom IT-infrastruktur
Du har erfarenhet av förändringsledning, strategiskt arbete och omvärldsbevakning.
Du är van att bereda, genomföra och följa upp ärenden.
Kunskap/förståelse för ramverket ITIL
Kunskap/förståelse kring Tjänstedesign
Erfarenhet från kommunal verksamhetUrval görs löpande under ansökningstiden Visa mindre