Lediga jobb som Servicetekniker, tåg i Lidköping

Se lediga jobb som Servicetekniker, tåg i Lidköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lidköping som finns hos arbetsgivaren.

Servicetekniker till Alstom Lidköping

Ansök    Jan 12    Experis AB    Servicetekniker, tåg
Har du en teknisk bakgrund och vill en bli del av ett globalt världsledande företag? Är du initiativtagande och en problemlösare ut i fingerspetsarna? Då kan du vara nästa servicetekniker på Alstom i Lidköping! Sök tjänsten redan idag då tjänsten tillsätts omgående. Alstom är ett globalt företag med fler än 70 000 medarbetare runt om i världen. Företaget tillverkar och designar alla typer av fordon för transport, så som tåg och elektriska bussar. Utöver d... Visa mer
Har du en teknisk bakgrund och vill en bli del av ett globalt världsledande företag? Är du initiativtagande och en problemlösare ut i fingerspetsarna? Då kan du vara nästa servicetekniker på Alstom i Lidköping! Sök tjänsten redan idag då tjänsten tillsätts omgående.

Alstom är ett globalt företag med fler än 70 000 medarbetare runt om i världen. Företaget tillverkar och designar alla typer av fordon för transport, så som tåg och elektriska bussar. Utöver det består Alstoms produktportfölj av bland annat underhåll, räls, signalsystem, infrastruktur och mobila lösningar.

Om arbetet

Alstom söker dig med teknisk och praktisk bakgrund som är redo för nästa steg i din karriär. Ditt dagliga arbete utgår från depån i Lidköping, där du tillsammans med ditt team säkerställer att arbeten som utförs på fordonen är korrekt utförda och med god kvalité. Vidare kommer du även vara med och utveckla och skapa goda arbetsrelationer med kunder och leverantörer.

Utöver detta kommer dina arbetsuppgifter bestå av att:


* Utföra nödvändigt underhåll, garantiåtgärder samt modifieringar på fordon enligt instruktioner i befintliga system
* Säkerställa att kontrakten efterlevs med god kundnöjdhet och relation till kund
* Säkerställa efterlevnad enligt kraven i policy för miljö, hälsa, säkerhet och kvalitet.
* Arbeta enligt ISO 9001 och ISO 14001

Din profil

Vi tror att det viktigaste för att du ska trivas i rollen är att du är tekniskt lagd och har ett brinnande intresse för problemlösning. Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet från underhåll av spårburna fordon, men du kan också ha övrig relevant erfarenhet från fordonsindustrin som till exempel buss eller lastbilsmekaniker.

Vi ser att du har:

* Har en teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
* Har lätt att ta dig an nya IT-system
* Flytande svenska i både tal och skrift

Vi ser gärna att du har:

* B-körkort
* Erfarenhet av underhåll av spårburna fordon
* God kännedom av järnvägssäkerhet

Låter Alstom som din nästa arbetsgivare? Ansök idag!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells, och Alstoms önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Jefferson Wells kontaktperson Robin Persson på telefonnummer: 0722032679 eller via e-post: [email protected]

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Montörer - Lidköping

På grund av utökat uppdrag från vår kund söker vi ett antal ambitiösa och engagerade Servicemontörer till vår depå i Lidköping. I våra depåer implementerar vi just nu Lean och 5S i stor skala. Du kommer få lära dig ny teknik, nya arbetssätt och arbeta med engagerade kollegor som utvecklar verksamheten i rasande fart tillsammans med kunderna. Du får vara med och påverka att tågen i din region går i tid i rusningstrafiken. I arbetsuppgifterna ingår att: -... Visa mer
På grund av utökat uppdrag från vår kund söker vi ett antal ambitiösa och engagerade Servicemontörer till vår depå i Lidköping.

I våra depåer implementerar vi just nu Lean och 5S i stor skala. Du kommer få lära dig ny teknik, nya arbetssätt och arbeta med engagerade kollegor som utvecklar verksamheten i rasande fart tillsammans med kunderna. Du får vara med och påverka att tågen i din region går i tid i rusningstrafiken.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- Med noggrannhet och fokus på säkerhet utföra arbete enligt arbetsorder och instruktioner.
- Bedöma det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet på fordon och säkerhetsklassade system.
- Självständigt genomföra felsökning, provning, testning och avhjälpande åtgärder.
- Arbeta med tungt underhåll och mekaniskt arbete på våra fordon.
Formell kompetens
Du har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande inom mekanik eller elteknik. Du har troligtvis gått industri- eller fordonsprogrammet och gärna kompletterat med Yrkeshögskola eller motsvarande.

Har du dokumenterad kompetens att framföra truck, använda travers samt utföra heta arbeten är detta meriterande. Goda kunskaper i svenska liksom datorvana är ett krav och du har körkort klass B.

Din bakgrund
Du har en bakgrund inom teknik, el eller mekanik. Du är driven och lättlärd och har ett genuint intresse för teknik och gillar att utvecklas.

Personliga egenskaper
Du som är noggrann, lösningsorienterad, engagerad och har lätt för att samarbeta med dina kollegor kommer ha goda förutsättningar för att lyckas i denna roll. Du är bra på att ta egna initiativ, gillar att ha kul med kollegorna och förstår att säkerheten alltid är det viktigaste. Vi ser gärna kvinnliga sökande och sökande med bakgrund från olika kulturer och länder. Vi som arbetar här trivs på vår arbetsplats och vi kommer ta väl hand om dig som kommer till vårt team!Bombardier är ett globalt industriföretag inom transportbranschen. Vi finns i 26 länder, har 71 700 medarbetare och är att av världens främsta företag inom spårtrafik och luftfart. Inom järnvägsindustrin är vi världens största tillverkare av tåg, järnvägsutrustning och järnvägssystem. Vi utvecklar och underhåller produkter i världsklass som förändrar spelreglerna i branschen. Tillsammans skapar vi hållbara sätt att transportera människor och gods.

På Bombardier i Sverige är vi drygt 1700 anställda. Inom divisionen Services hjälper vi våra kunder genom att underhålla, bygga om och reparera tågfordon i våra depåer runt om i landet. Inom Services arbetar cirka 300 personer med ansvar för att montera, prova och leverera produkter i rätt tid och med rätt kvalitet. Visa mindre

Tågtekniker till Alstom i Lidköping

Ansök    Jan 13    Randstad AB    Servicetekniker, tåg
Arbetsbeskrivning Vi söker en driven servicetekniker med dieselkompetens för en heltidstjänst till Alstoms depå i Lidköping. Har du viljan att utvecklas, uppskattar lagarbete och gillar att lösa tekniska utmaningar? Är du en person med känsla för kvalité, noggrannhet och som utmanas av att lösa problem? Då kan du vara den servicetekniker som vi söker! Ansvarsområden Du kommer jobba för ett välkänt företag i transportbranschen och arbetsuppgifterna består ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven servicetekniker med dieselkompetens för en heltidstjänst till Alstoms depå i Lidköping. Har du viljan att utvecklas, uppskattar lagarbete och gillar att lösa tekniska utmaningar? Är du en person med känsla för kvalité, noggrannhet och som utmanas av att lösa problem? Då kan du vara den servicetekniker som vi söker!

Ansvarsområden
Du kommer jobba för ett välkänt företag i transportbranschen och arbetsuppgifterna består främst av underhåll av tåg på Alstoms depå i Lidköping. Arbetet är aktivt och ibland fysiskt ansträngande. Du arbetar skift i ett team med yrkeskunniga kollegor.

Du kommer bland annat att:
arbeta på Alstoms depå i Lidköping med dieselmotordrivna järnvägsfordon.
utföra periodiskt underhåll av fordonen och bedöma det trafiksäkerhetsmässiga tillståndet på fordon, dess tillbehör och säkerhetsklassade system.
utföra underhåll och driftsättning enligt instruktioner.
utföra felsökning och reparationer av kända skador.
avrapportera utförda arbeten i avsedda system samt eventuella fel och brister i berörda system.
bidra till förbättringar gällande säkerhet, miljö, arbetsmiljö genom att bland annat rapportera upptäckta felaktigheter och/eller brister på fordon, lokaliteter och dokumentation.
vid behov delta i förebyggande riskarbete vid till exempel förändringar i verksamheten.


Arbetstider
Heltid, Treskift

Kvalifikationer
Vi ser att du
har teknisk utbildning som servicetekniker,  fordonstekniker, mekanik eller verkstad. 
är van vid att hantera olika IT system 
Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
B-körkort

Det är meriterande om du har
erfarenhet från fordonsbranschen
god kännedom i järnvägslagstiftningen
kunskaper i fordonselektronik

För att trivas i rollen hos oss så behöver du kunna fatta beslut, driva igenom förändringar och ditt arbete i mål. Du har en snabb reaktionsförmåga och agerar omedelbart när problem dyker upp. Du har också en god förmåga att planera ditt arbete men kan göra omprioriteringar i vardagen på kort varsel.

Ansökan
Vi söker flertalet tågtekniker till Lidköping vilket innebär att urval,  intervjuer och anställning hos Alstom kommer att ske löpande under feb/mars.

För information: I det här uppdraget samarbetar Alstom med Randstad där rekryteringskonsult Malin Pettersson, [email protected] ansvarar för rekryteringsprocessen och gärna svarar på dina frågor.

Om företaget
Alstom är världsledande inom integrerade järnvägssystem och erbjuder allt inom spårtrafik – från tåg till underhåll, räls, signalsystem och annan infrastruktur till flera andra tjänster och produkter inom järnvägssäkerhet och passagerarinformation. Alstom utvecklar järnvägsprodukter och -tjänster som prioriterar miljön under hela sin livscykel, från tillverkning till återvinning. Visa mindre