Lediga jobb som Socialsekreterare i Lidköping

Se lediga jobb som Socialsekreterare i Lidköping. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Lidköping som finns hos arbetsgivaren.

Socionomkonsulter till Cura Nord

På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor! Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor. Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll? Just nu söker vi specifikt so... Visa mer
På Cura Nord brinner vi för att hjälpa människor!
Cura Nord är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning mot socionomer och deras arbetsmarknad. Vår vision är att det alltid ska finnas den bästa kompetensen i organisationer som hjälper människor.
Därför söker vi socionomkonsulter som vill bidra med gedigen kompetens och erfarenhet för att hjälpa människor i behov. Är du engagerad, självgående och trygg i din yrkesroll?
Just nu söker vi specifikt socionomer med minst tre års erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning som vill arbeta med aktuella uppdrag inom:
Barn och unga
LSS
Biståndshandläggare SoL(äldre)
Vuxna/missbruk
Familjerätt
BarnsekreterareVi söker också, för framtida uppdrag, dig med kompetens inom:
Våld i nära relation
Familjehem
Ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd
1:e socialsekreterare och enhetscheferKvalifikationer
Du har en Socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning
Du behärskar olika system ex. procapita, reserva, pulsen combine
Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift
Du som person är trygg, driven, engagerad och brinner för att hjälpa människor
Det är meriterande om du har körkort och tillgång till egen bil.

Vad kan vi ge dig?
Som konsult hos oss på Cura Nord får du ett personligt bemötande och vi vill lära känna dig för att på bästa sätt matcha uppdrag baserat på din kompetensprofil, drivkraft och geografiska preferens.
Trygga anställningsvillkor
Konkurrenskraftig lön
Kompetensutvecklingsbidrag
Professionell handledning av legitimerad psykolog eller erfarna ärendehandledare
Två dedikerade konsultchefer som kommer göra allt för att stötta dig i ditt liv, arbetsliv och utveckling
Ett mindre bemanningsföretag med stort hjärta och hög kvalitetsnivå

Behovet av din kompetens inom detta område är värdefull. Registrera din ansökan på vår hemsida redan idag, där kan du också se aktuella uppdrag!
Vid frågor ring 090- 34 00 140
Tillsammans kan vi hjälpa fler människor i behov!
Med vänlig hälsning,
Vi på Cura Nord Visa mindre

Gryning söker familjehemskonsulent till Vänersborgskontoret

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. ARBETSUPPGIFTER Vill du jobba i familjehemsvård i en växande sektor? Nu söker vi en ny kollega till Vänersborgskontoret. Vad innebär tjänsten? Du rekryterar, utbildar oc... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba i familjehemsvård i en växande sektor? Nu söker vi en ny kollega till Vänersborgskontoret.

Vad innebär tjänsten?

Du rekryterar, utbildar och ger kvalificerat stöd till våra jourhem i Fyrbodal- och Skaraborgsregionen. Du deltar i uppföljnings- och samverkansträffar kring det placerade barnet och dokumenterar.

Tillsammans med kollegor planerar och arrangerar du nätverksträffar för socialtjänstens familjehemssekreterare och barnsekreterare. Utifrån kommunernas behov skräddarsyr vi bland annat utbildningar och temadagar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast efter överenskommelse. Arbetstiden är i huvudsak dagtid men kräver flexibilitet.KVALIFIKATIONER
Vem är du?

Du är socionom eller har annan likvärdig högskoleexamen. Erfarenhet från arbete med familjehemsvård är ett krav. Relevant vidareutbildning är meriterande samt att du gått Kälvestensutbildning och utbildat i Socialstyrelsens material Ett hem att växa i. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då arbetet ställer stora krav på lyhördhet, samarbetsförmåga och flexibilitet.
Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• En självständig tjänst med stor möjlighet till flexibilitet.
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• En miljö där du kan driva familjehemsvården framåt och där egna initiativ är en självklarhet.
• Handledning och kompetensutveckling.
• Friskvårdsbidrag

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Ekonomiskt bistånd, semestervikariat

Ansök    Mar 2    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Vi söker di... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning


Vi söker dig som vill arbeta med ekonomiskt bistånd.

Ta chansen och sök ett utvecklande och lärorikt sommarjobb!

Arbetet med ekonomiskt bistånd sker i Lidköpings kommun enligt ett arbetssätt med fokus på att den enskilde får stöd i att nå självförsörjning genom framförallt arbete eller studier. Det innebär bland annat att merparten av personer som ansöker om ekonomiskt bistånd remitteras till Arbetsmarknadsenheten där coach tillsammans med deltagaren gör upp planering med lämpliga åtgärder mot självförsörjning. Att sommarjobba med ekonomiskt bistånd är lärorikt på många sätt.  Det är administrativt och mycket juridik men kan också innebära klientkontakter. Gillar du mixen är detta ett perfekt jobb för dig! Samverkan är en viktigt del i arbetet med ekonomiskt bistånd. Arbete med ekonomiskt bistånd ger därför också en inblick i hur socialtjänsten i stort fungerar samt kunskap om andra myndigheters regelverk. 

Ekonomiskt bistånd och Rådgivning ansvarar för handläggning av ekonomiskt bistånd, handläggning av dödsboärenden och samordnar delar av Social Välfärds arbete med boendefrågor.  Till enheten hör också ansvaret för Social Välfärds reception på Fiskaregatan samt kommunens budget- och skuldrådgivning som på avtal även levererar tjänsten till Götene, Skara och Grästorps kommuner.

Vi erbjuder ett utvecklande och betydelsefullt arbete i en kompetent arbetsgrupp, en god introduktion, intern handledning samt trevlig arbetsmiljö. 

Arbetsuppgifter
Som sommarvikarie på enheten Ekonomiskt bistånd och Rådgivning kommer du att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd. Det innebär att utreda, bedöma, besluta och verkställa utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. Vid varje ansökning undersöker handläggare om den enskilde följt sin planering med exempelvis Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten då det är grund för rätten till bistånd.  

Kvalifikationer

Vi tar gärna emot ansökningar från dig som har en färdig eller påbörjad utbildning till socionom, socialpedagog, socialpsykolog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande.  Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med mycket god personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Om arbetsgivaren

Det vi gör är viktigt för många, på flera sätt alla dygnets timmar, året om.


Lidköping är en vacker stad som ligger vid Vänerns södra strand. Vi gör det bästa här och nu, samtidigt har vi siktet inställt på att utveckla och planera för framtidens hållbara Lidköping. En resa vi gör tillsammans med dem vi är till för och som vi vill ska präglas av engagemang och modet att testa nytt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för medborgaren, företagaren, föreningen och de som besöker Lidköping. Du har dessutom stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke. Inkludering och mångfald är lika självklart för oss som för dig.


Nu behöver vi bli fler – varmt välkommen du med till Lidköping vid Vänern.Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare Barn och unga

Ansök    Dec 29    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Vi söker soci... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
Vi söker socialsekreterare till vår enhet Myndighet Barn och unga.

Barn & ungdomsenheten handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga i åldern 0-20 år. Enheten är uppdelat så att en grupp jobbar mer inriktad på barn 0-12 år och en grupp är mer inriktad på ungdomar 13-20 år. Grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som arbetsleder i det vardagliga arbetet.  Vi har även en mottagningsgrupp som tar emot anmälningar och ansökningar samt hanterar förhandsbedömningar. Till enheten hör även två handläggare som arbetar med LSS ärenden och en SIP samordnare.

Myndighet Barn och unga utreder och följer upp insatser, främst inom vår egen öppenvård. Vi har en familjehemsenhet som handlägger placering i familjehem och vi har en bred och resursrik öppenvård. Vi har även kommunala HVB hem.

Vi arbetar enligt BBIC och använder oss av Procapita för dokumentation. Enheten har regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Du ska vara van att uttrycka dig i tal och skrift, kunna dokumentera och handlägga ärenden enligt BBIC samt enligt socialstyrelsens riktlinjer. Du ska självklart ha ett gott bemötande, både mot arbetskamrater och de familjer vi möter i vårt arbete.

Vi söker personer med socionomexamen eller med likvärdig examen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete barn och ungdom.  Vid anställning kommer Socialstyrelsens föreskrift (HSLF-FS 2017:19) följas kring behörighet för arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare till familjehemsenheten

Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Familjehemsgr... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
Familjehemsgruppen ansvarar för familjehemsplacerade barn/ungdomar samt rekrytering och handledning av uppdragstagare.

I den erfarna arbetsgruppen finns sju socialsekreterare som arbetar kombinerat med uppdragen som barnsekreterare och familjehemssekreterare. I arbetsgruppen finns även en 1:e socialsekreterare som ansvarar för vardagsnära arbetsledning och stöd. Enheten leds av en enhetschef.

Arbetsuppgifter
I rollen som barnets socialsekreterare ansvarar du för myndighetsutövningen kring barnet antingen enligt SoL eller LVU. Du har ansvar för uppföljning av placeringen och kontakter med det biologiska nätverket. Du har också externa kontakter med tex förskola/skola och hälso- sjukvården utifrån barnets behov. Socialsekreteraren arbetar i team med familjehemssekreteraren.

Familjehemssekreterarrollen innebär att du stöttar och vägleder familjehemsföräldrar i sitt uppdrag att vara familjehem. Det innebär också att rekrytera, utreda och utbilda familjehem samt att i nära samarbete med barnsekreteraren följa det placerade barnet i familjehemmet.

Inom enheten rekryteras och utreds även uppdragstagare som vill bli Extra Vuxna eller kontaktfamilj.

Gruppen har extern handledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård, gärna med vidareutbildning inom relevant område t.ex. Källvestens intervjumodell. Det är önskvärt med goda kunskaper vad gäller barn/ungas utveckling och behov. Tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning för barn och unga är en merit samt erfarenhet av att arbeta enligt BBIC. I rollen behöver du vara trygg, lösningsfokuserad och ha god förmåga att organisera ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och du ska ha stor förmåga att samarbeta både internt och externt. Då tjänsten innefattar en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du vara bra på att formulera dig i både tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på http://www.polisen.se/Service

 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Coach på Arbetsmarknadsenheten

Ansök    Okt 15    Lidköpings kommun    Socionom
Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder och utbildning i Lidköpings kommun. Inom verksamheten Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux på grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Inom Arbetsmarknad och vuxenu... Visa mer
Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder och utbildning i Lidköpings kommun. Inom verksamheten Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux på grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning finns även utbildningar inom yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Kommunens samtliga studie- och yrkesvägledare är anställda vid Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Omkring 130 medarbetare och cirka 2 000 studerande på hel- eller deltid finns i verksamheten.Arbetsuppgifter

Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att ge stöd och insatser för att arbetslösa ska komma i arbete eller studie med egen försörjning.

Vi arbetar individuellt utifrån deltagarens behov och erbjuder bland annat; motiverande samtal, arbetsträning och olika former av gruppverksamhet. Som coach kommer du att arbeta med våra deltagare både individuellt och i grupp. På arbetsmarknadsenheten arbetar vi lösningsfokuserat med ett tydligt perspektiv på empowerment.

Samverkan och samarbete är en stor del av arbetet och vi arbetar tillsammans med andra förvaltningar och myndigheter för att hitta vägar framåt för våra deltagare. Dokumentation av personärenden ingår också i arbetet samt hantering av övriga administrativa uppgifter som deltagarna kan behöva stöd med. I rollen som coach behöver du vara kreativ och inkännande. Gott bemötande och flexibilitet är avgörande för tjänsten.

Kvalifikationer

Du är beteendevetare, arbetsterapeut, socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du arbetat coachande/motiverande i arbetsmarknadsfrågor med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ser vi det som meriterande. För att lyckas bra tror vi också att du har erfarenhet av att hålla samtal, både enskilt och i grupp och har erfarenhet av arbete utifrån ett mångfaldsperspektiv.

Du är en social och utåtriktad person som har lätt för att skapa nya kontakter. Du har förmågan att hålla högt tempo i ditt arbete och du har gärna flera saker på gång samtidigt. Du har lätt för att skapa dig en överblick i både tanke och arbete och du är bra på att planera och organisera. Det är meriterande om du har kunskaper i samtalsmetodik, metoden 7TJUGO eller MI. Det är även en fördel om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning. Då arbetet innehåller dokumentationsansvar ställer det både krav på datorvana och att du kan uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Villkor

Tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare Barn och unga

Ansök    Aug 26    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Vi söker soci... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
Vi söker socialsekreterare till vår barngrupp inom Myndighet Barn och unga inom Social Välfärd.

Myndighet Barn & unga handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga i åldern 0-20 år. Enheten är uppdelat så att en grupp jobbar mer inriktad på barn 0-12 år och en grupp är mer inriktad på ungdomar 13-20 år. Grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som arbetsleder i det vardagliga arbetet.  Vi har även en mottagningsgrupp som tar emot anmälningar och ansökningar samt hanterar förhandsbedömningar. På enheten arbetar även två LSS handläggare med inriktning mot barn. 

Arbetsuppgifter
Myndighet barn och unga utreder och följer upp insatser, främst inom vår egen öppenvård. Vi har en familjehemsgrupp som handlägger placering i familjehem och en bred och resursrik öppenvård.

Vi arbetar enligt BBIC och använder oss av Procapita för dokumentation. Enheten har regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Du ska vara van att uttrycka dig i tal och skrift, kunna dokumentera och handlägga ärenden enligt BBIC samt enligt socialstyrelsens riktlinjer. Du ska självklart ha ett gott bemötande, både mot arbetskamrater och de familjer vi möter i vårt arbete.

Vi söker personer med socionomexamen eller med likvärdig examen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete barn och ungdom.  Vid anställning kommer Socialstyrelsens föreskrift (HSLF-FS 2017:19) följas kring behörighet för arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och ungdomar, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Coach på Arbetsmarknadsenheten

Ansök    Okt 15    Lidköpings kommun    Socionom
Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder och utbildning i Lidköpings kommun. Inom verksamheten Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux på grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Inom Arbetsmarknad och vuxenu... Visa mer
Arbetsmarknad och vuxenutbildning ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder och utbildning i Lidköpings kommun. Inom verksamheten Campus Västra Skaraborg sker lärande för vuxna bosatta i Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping och Vara kommuner. Lidköpings kommun är huvudman för denna samverkan som omfattar Komvux på grundläggande nivå, gymnasial nivå, särskild utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Inom Arbetsmarknad och vuxenutbildning finns även utbildningar inom yrkeshögskolenivå och högskolenivå. Kommunens samtliga studie- och yrkesvägledare är anställda vid Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Omkring 130 medarbetare och cirka 2 000 studerande på hel- eller deltid finns i verksamheten.Arbetsuppgifter

Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att ge stöd och insatser för att arbetslösa ska komma i arbete eller studie med egen försörjning.

Vi arbetar individuellt utifrån deltagarens behov och erbjuder bland annat; motiverande samtal, arbetsträning och olika former av gruppverksamhet. Som coach kommer du att arbeta med våra deltagare både individuellt och i grupp. På arbetsmarknadsenheten arbetar vi lösningsfokuserat med ett tydligt perspektiv på empowerment.

Samverkan och samarbete är en stor del av arbetet och vi arbetar tillsammans med andra förvaltningar och myndigheter för att hitta vägar framåt för våra deltagare. Dokumentation av personärenden ingår också i arbetet samt hantering av övriga administrativa uppgifter som deltagarna kan behöva stöd med. I rollen som coach behöver du vara kreativ och inkännande. Gott bemötande och flexibilitet är avgörande för tjänsten.

Kvalifikationer

Du är beteendevetare, arbetsterapeut, socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du arbetat coachande/motiverande i arbetsmarknadsfrågor med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ser vi det som meriterande. För att lyckas bra tror vi också att du har erfarenhet av att hålla samtal, både enskilt och i grupp och har erfarenhet av arbete utifrån ett mångfaldsperspektiv.

Du är en social och utåtriktad person som har lätt för att skapa nya kontakter. Du har förmågan att hålla högt tempo i ditt arbete och du har gärna flera saker på gång samtidigt. Du har lätt för att skapa dig en överblick i både tanke och arbete och du är bra på att planera och organisera. Det är meriterande om du har kunskaper i samtalsmetodik, metoden 7TJUGO eller MI. Det är även en fördel om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning. Då arbetet innehåller dokumentationsansvar ställer det både krav på datorvana och att du kan uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras.

Villkor

Visstidsanställning till och med 31 december 2022 med omfattning 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare till familjehemsenheten

Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Familjehemsgr... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
Familjehemsgruppen ansvarar för familjehemsplacerade barn/ungdomar och rekrytering och handledning av uppdragstagare.

Vi kommer utöka arbetsgruppen med en tjänst och söker därför ytterligare en kollega. I arbetsgruppen finns sex socialsekreterare som arbetar kombinerat med uppdragen som barnsekreterare och familjehemssekreterare. I arbetsgruppen finns även en 1:e socialsekreterare som ansvarar för vardagsnära arbetsledning och stöd. Enheten leds av en enhetschef.

Arbetsuppgifter
I rollen som barnets socialsekreterare ansvarar du för myndighetsutövningen kring barnet antingen enligt SoL eller LVU. Du har ansvar för uppföljning av placeringen och kontakter med det biologiska nätverket. Du har också externa kontakter med tex förskola/skola och hälso- sjukvården utifrån barnets behov. Socialsekreteraren arbetar i team med familjehemssekreteraren.

Familjehemssekreterarrollen innebär att du stöttar och vägleder familjehemsföräldrar i sitt uppdrag att vara familjehem. Det innebär också att rekrytera, utreda och utbilda familjehem samt att i nära samarbete med barnsekreteraren följa det placerade barnet i familjehemmet.

Inom enheten rekryteras och utreds även uppdragstagare som vill bli Extra Vuxna eller kontaktfamilj.

Gruppen har extern handledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård, gärna med vidareutbildning inom relevant område t.ex. Källvestens intervjumodell. Det är önskvärt med goda kunskaper vad gäller barn/ungas utveckling och behov. Tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning för barn och unga är en merit samt erfarenhet av att arbeta enligt BBIC. I rollen behöver du vara trygg, lösningsfokuserad och ha god förmåga att organisera ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och du ska ha stor förmåga att samarbeta både internt och externt. Då tjänsten innefattar en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du vara bra på att formulera dig i både tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på http://www.polisen.se/Service

 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare till familjehemsenheten

Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om a... Visa mer
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
En av våra medarbetare kommer att sluta och därför söker vi nu en ny kollega.

Vi är sex socialsekreterare som arbetar kombinerat med uppdragen som barnsekreterare och familjehemssekreterare. I den erfarna arbetsgruppen finns även en 1:e socialsekreterare som ansvarar för vardagsnära arbetsledning och stöd. Enheten leds av en enhetschef.

Arbetsuppgifter
I rollen som barnets socialsekreterare är du ansvarig för myndighetsutövningen kring barnet antingen enligt SoL eller LVU. Du har ansvar för uppföljning av placeringen och kontakter med det biologiska nätverket. Du har också externa kontakter med tex förskola/skola och hälso- sjukvården utifrån barnets behov. Socialsekreteraren arbetar i team med familjehemssekreteraren.

Familjehemssekreterarrollen innebär att du stöttar och vägleder familjehemsföräldrar i sitt uppdrag att vara familjehem. Det innebär också att rekrytera, utreda och utbilda familjehem samt att i nära samarbete med barnsekreteraren följa det placerade barnet i familjehemmet.

Inom enheten rekryteras och utreds även uppdragstagare som vill bli Extra Vuxna eller kontaktfamiljer.

Gruppen har extern handledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård, gärna med vidareutbildning inom relevant område t.ex. Källvestens intervjumodell. Det är önskvärt med goda kunskaper vad gäller barn/ungas utveckling och behov. Tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning för barn och unga är en merit samt erfarenhet av att arbeta enligt BBIC. I rollen behöver du vara trygg, strukturerad och ha god förmåga att organisera ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och du ska ha stor förmåga att samarbeta både internt och externt. Då tjänsten innefattar en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du vara bra på att formulera dig i både tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidare tjänst. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på http://www.polisen.se/Service

 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Rehabkoordinator på vårdcentral

Ansök    Jul 1    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Socionom
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter. Om oss Då vår rehabkoordinator slutar för annat uppdrag behöver vi en ny medarbetare som vi välkomnar till oss på Ågårdsskogens vårdcentral. Vårdcentralen är med cir... Visa mer
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Då vår rehabkoordinator slutar för annat uppdrag behöver vi en ny medarbetare som vi välkomnar till oss på Ågårdsskogens vårdcentral.

Vårdcentralen är med cirka 80 medarbetare och 19 500 listade patienter regionens största vårdcentral. Här finns bl a läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, BVC, sköterskeledda specialistmottagningar, mottagning för psykisk hälsa och laboratorium.

För oss på Ågårdsskogens vårdcentral står patienten alltid i fokus. Verksamheten präglas av ett gott samarbete och vi har ett spännande och omväxlande arbete med patienter i alla åldrar. Hos oss jobbar vi kontinuerligt för en bra arbetsmiljö.

Här kan du läsa mer om Närhälsan Ågårdsskogens vårdcentral: https://www.narhalsan.se/agardsskogenvardcentral

Om arbete

Som rehabkoordinator är du en nyckelperson i arbetet med att tidigt identifiera patienter som har behov av samordnade åtgärder för att underlätta arbetsåtergång. Som rehabkoordinator ingår att kvalitetssäkra och följa enhetens sjukskrivningar och återkoppla till sjukskrivande läkare och vårdcentralchef. Samverkan internt inom vård- och rehabiliteringsverksamheten och externt med arbetsgivare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen utgör del av arbetet. I heltidsuppdraget ingår även 10 % vårdsamordnare. Du ingår i ett nätverk av andra rehabkoordinatorer och deltar i träffar och utbildningar.

Om dig

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som rehabkoordinator.
Du har högskoleutbildning inom område som arbetsgivaren anser relevant te x arbetsterapeut, socionom, sjuksköterska eller fysioterapeut. 
Du har kunskap och erfarenhet inom arbetslivsinriktad rehabilitering samt kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor.

Personliga egenskaper

Du är positiv, har god samarbetsförmåga och kan självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du är bra på att inom ramen för uppdraget ta egna initiativ, har gott omdöme och kommunicerar på ett tydligt sätt med såväl patient, myndigheter och inom vårdcentralen.
Vi ser att du är flexibel och tycker om att arbeta i team, för att trivas i rollen tror vi att du är tydlig, analytisk och kommunikativ.
Vi vill att du är målinriktad, ser helheten och har ett stort engagemang som resulterar i en förbättrad kvalitet för patienten.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som att du har en stark grundtrygghet i din profession, kan ta självständiga beslut och är stresstålig.
Vi ser att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer kommer ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Socialsekreterare Ekonomiskt bistånd

Ansök    Jun 28    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får. Beskrivning Vi söker dig ... Visa mer
Social Välfärd ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.Beskrivning
Vi söker dig med ett genuint intresse för socialt arbete med vuxna och som vill vara en del i Ekonomiskt bistånd och Rådgivnings mottagningsteam.

Arbetet med ekonomiskt bistånd sker enligt ett arbetssätt med fokus på att den enskilde får stöd i att nå självförsörjning genom framförallt arbete eller studier. Det innebär bland annat att merparten av personer som ansöker om ekonomiskt bistånd remitteras till Arbetsmarknadsenheten där coach tillsammans med deltagaren gör upp planering med lämpliga åtgärder mot självförsörjning.

De som arbetar med ekonomiskt bistånd är uppdelade i två team, ett mottagningsteam och ett löpande biståndsteam. Mottagningsteamet handlägger alla nya ärenden, hanterar akuta frågor, bemannar mottagningstelefonen, stöttar sökande mot att nå självförsörjning samt ansvarar för att initiera och samordna kontakter med andra aktörer som den enskilde är i behov av stöd ifrån för att nå egen försörjning. 

Ekonomiskt bistånd och Rådgivning ansvarar för handläggning av ekonomiskt bistånd, handläggning av dödsboärenden och samordnar delar av Social Välfärds arbete med boendefrågor.  Till enheten hör också ansvaret för Social Välfärds reception på Fiskaregatan samt kommunens budget- och skuldrådgivning som på avtal även levererar tjänsten till Götene, Skara och Grästorps kommuner. Vi erbjuder ett utvecklande och betydelsefullt arbete i en kompetent arbetsgrupp, en god introduktion, intern och extern handledning samt trevlig arbetsmiljö. 

Arbetsuppgifter
Arbetet som socialsekreterare i Mottagningsteamet på enheten Ekonomiskt bistånd och Rådgivning består dels i att bedöma behovet av ekonomiskt bistånd vilket innebär att utreda, bedöma, besluta och verkställa utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer. Dels består arbetet i att stötta och motivera den enskilde till förändring och utformar tillsammans med den enskilde en individuell planering med lämpliga åtgärder mot målsättningen självförsörjning. Arbetsuppgifterna i mottagningsteamet innebär även ansvar för hantering av akuta ärenden som exempelvis ansökan om matpengar och akut boende, bemanning av mottagningstelefonen och ha nybesök. 

På vår enhet är samarbete med andra aktörer en viktig del av vårt arbete. Vi lägger därför stort fokus vid struktur, helhetssyn och samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. 

Kvalifikationer
Socionomexamen, socialpedagogexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer samt arbete i datasystemet Procapita är. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med mycket god personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara intresserad av att arbeta utifrån individens egna möjligheter och resurser samt bidra till att utveckla verksamheten genom ditt engagemang.

Du är flexibel och tar egna initiativ i arbetet samt har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
B-körkort

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt
Tjänsten är en utökning av resurser under ett års tid med möjlighet till förlängning.

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare

Ansök    Jan 25    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om a... Visa mer
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

Myndighetsutövning Barn o UngaBeskrivning
Sektor Social Välfärd i Lidköpings Kommun söker en vikarierande socialsekreterare till mottagningsgruppen på Barn & ungdomsenheten.

Vikariatets längd är ca ett år. Arbetsuppgifter
Barn & ungdomsenheten handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga i åldern 0-20 år. Enheten är uppdelat så att en grupp jobbar mer inriktad på barn 0-12 år och en grupp är mer inriktad på ungdomar 13-20 år. Grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som arbetsleder i det vardagliga arbetet.  Mottagningsgruppen tar emot anmälningar och ansökningar samt hanterar förhandsbedömningar. Vi arbetar enligt BBIC och använder oss av Procapita för dokumentation. Enheten har regelbunden handledning.

Vi söker en socialsekreterare som är intresserad av att jobba i vår mottagningsgrupp eftersom en av våra socialsekreterare ska vara tjänstledig. Mottagningsgruppen handlägger alla inkommande ärenden och gör förhandsbedömningar. En viktig och central del i arbetet är samverkan med skola, polis och sjukvård m.m. Samverkan sker både på en generell nivå och på en individuell nivå. En annan viktig del av arbetet är att ge information till andra verksamheter om socialtjänsten samt att ge stöd och råd. Som socialsekreterare på mottagningsfunktionen representerar du i hög grad socialtjänsten utåt. 

Kvalifikationer
Du ska vara van att uttrycka dig i tal och skrift, kunna dokumentera och handlägga ärenden enligt BBIC samt enligt socialstyrelsens riktlinjer. Du ska självklart ha ett gott bemötande, både mot arbetskamrater och de familjer vi möter i vårt arbete.

Vi söker personer med socionomexamen eller med likvärdig examen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete barn och ungdom.  Vid anställning kommer Socialstyrelsens föreskrift (HSLF-FS 2017:19) följas kring behörighet för arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård.

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare

Ansök    Jan 25    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om a... Visa mer
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

Myndighetsutövning Barn o UngaBeskrivning
Vi söker en socialsekreterare till vår Barn och ungdomsenhet.

Arbetsuppgifter
Barn & ungdomsenheten handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga i åldern 0-20 år. Enheten är uppdelat så att en grupp jobbar mer inriktad på barn 0-12 år och en grupp är mer inriktad på ungdomar 13-20 år. Grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som arbetsleder i det vardagliga arbetet. Vi har även en mottagningsgrupp som tar emot anmälningar och ansökningar samt hanterar förhandsbedömningar.

Barn och ungdomsenheten utreder och följer upp insatser, främst inom vår egen öppenvård. Vi har en familjehemsenhet som handlägger placering i familjehem och en bred och resursrik öppenvård.

Vi arbetar enligt BBIC och använder oss av Procapita för dokumentation. Enheten har regelbunden handledning.

Kvalifikationer
Du ska vara van att uttrycka dig i tal och skrift, kunna dokumentera och handlägga ärenden enligt BBIC samt enligt socialstyrelsens riktlinjer. Du ska självklart ha ett gott bemötande, både mot arbetskamrater och de familjer vi möter i vårt arbete.

Vi söker personer med socionomexamen eller med likvärdig examen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete barn och ungdom.  Vid anställning kommer Socialstyrelsens föreskrift (HSLF-FS 2017:19) följas kring behörighet för arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. 

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare Vuxenenheten

Ansök    Jan 25    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om a... Visa mer
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

VuxenenhetenBeskrivning

En av våra socialsekreterare skall vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie för henne.

Du kommer att tillhöra Vuxenenheten som leds av enhetschef. Till Vuxenenheten hör socialsekreterare som arbetar med myndighetsutövning gentemot SoL/LVM och handläggare som arbetar med myndighetsutövning gentemot SoL/LSS. Till vuxenenheten hör också Rådgivningscentrums behandlingsteam; som består av samordnare och kuratorer. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär främst kvalificerat utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser gällande missbruk/beroende enligt SoL och LVM. Visst arbete kan också förekomma gällande våld i nära relation. Ditt arbete är förändringsinriktat och du kommer att utgöra en nyckelroll i arbetet med att tillsammans med klienten och hens nätverk skapa förutsättningar för ett socialt fungerande liv. Det finns ett nära samarbete med enhetens öppenvård, Rådgivningscentrum. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning med mångårig erfarenhet och intresse för att arbeta med målgruppen. Du ska ha goda kunskaper inom missbruk/beroende, våld i nära relation och gällande lagstiftning enligt SoL/ LVM. Kunskap och erfarenhet av ASI, FREDA och PATRIARK är meriterande. Du ska ha förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Förutom detta har du förmåga till flexibilitet, är stresstålig och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker en person som är positiv, energisk och som tycker att socialt arbete är roligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
B-körkort erfordras.

Social & Arbetsmarknad eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund. Rekrytering kan komma att påbörjas under ansökningstiden. 

 
 
 
Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare/Familjehemssekreterare

Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration. Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet u... Visa mer
Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration.
Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet utgår utifrån vår värdegrund som ska leda vägen mot hållbara lösningar med brukaren i fokus.Beskrivning
En av våra medarbetare är föräldraledig och vi söker därför en kollega.

I dagsläget är vi sex socialsekreterare som arbetar kombinerat med uppdragen som barnsekreterare och familjehemssekreterare. I den erfarna arbetsgruppen finns även en 1:e socialsekreterare som ansvarar för vardagsnära arbetsledning och stöd.

Arbetsuppgifter
I rollen som barnets socialsekreterare är du ansvarig för all myndighetsutövning kring barnet. Du har ansvar för uppföljning av placeringen och kontakter med det biologiska nätverket. Socialsekreteraren arbetar i team med familjehemssekreteraren kring placeringen samt har gemensam handledning.  

I rollen som familjehemssekreterare arbetar du med att rekrytera, utbilda och handleda familjehem. Det innebär bl. a att intervjua tilltänkta familjehem, anordna utbildning för familjehemmen samt ge stöd och vägledning i deras uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjehemsvård, gärna med vidareutbildning inom relevant område t.ex. Källvestens intervjumodell. Det är önskvärt med goda kunskaper vad gäller barn/ungas utveckling och behov. Tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning för barn och unga är en merit samt erfarenhet av att arbeta enligt BBIC. Som barnets socialsekreterare behöver vara trygg, strukturerad och ha god förmåga att organisera ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och du ska ha stor förmåga att samarbeta både internt och externt. Då tjänsten innefattar en hel del kommunikation samt dokumentation behöver du vara bra på att formulera dig i både tal och skrift.

Villkor
B-körkort

Tjänsten är ett vikariat med eventuell möjlighet till förlängning. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på http://www.polisen.se/Service

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Familjebehandlare i öppenvård till Grynings Familjeteam

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Grynings Familjeteam är en öppenvårdsverksamhet vars målgrupp är barn, ungdomar och familjer som är i behov av utredning, behandling eller stöd. Arbetet sker på uppdrag av s... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Grynings Familjeteam är en öppenvårdsverksamhet vars målgrupp är barn, ungdomar och familjer som är i behov av utredning, behandling eller stöd. Arbetet sker på uppdrag av socialtjänster i främst Skaraborg men kan även ske på uppdrag av andra kommuner i Västra Götaland. Verksamhetens lokaler ligger i Lidköping.

Uppdragen utförs företrädesvis i familjens hem i nära samarbete med socialtjänsten men kan även ske i andra miljöer. Arbetet grundar sig på psykodynamisk, utvecklingspsykologisk och systemisk teori samt familje- och miljöterapeutiska metoder.

Vi söker nu familjebehandlare för tillsvidareanställning.


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?
Som familjebehandlare i öppenvård utför du utrednings- och behandlingsarbete utifrån socialtjänstens uppdrag. Utredningarna sker utifrån BBIC:s (Barnets behov i centrum) behovsområden vilket innebär fokus på barnets behov, förälderns föräldraförmåga och förändringsförmåga samt förslag till insatser. Observationer, barnsamtal och föräldrasamtal är viktiga delar i utredningsarbetet. Behandlingsuppdraget anpassas till behovet i familjen och uppdraget från socialtjänsten. Du träffar barnet och familjen utifrån en tydlig planering. Uppdragen kan innehålla stöd i föräldrarollen, praktisk och pedagogisk handledning, stöd i relation och i samspel, stödsamtal och kontakter med skolan. I din roll som familjebehandlare har du många interna och externa kontakter såsom skola, sjukvård och kommunens egen öppenvård.

Tjänsten innebär oreglerad arbetstid med viss kvällstjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Du har lämplig akademisk examen, t ex socionom eller socialpedagog samt gärna familjeterapiutbildning eller annan adekvat vidareutbildning.
Du ska ha minst tre års erfarenhet av socialt arbete helst inom barn och familj med erfarenhet både av utrednings- och behandlingsarbete. Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt och din förmåga till flexibilitet vad avser tider samt förmåga att vistas i olika miljöer behöver vara stor. Eftersom arbetet innebär en nära kontakt med barn/familjer, dina kollegor, socialtjänst, kommunernas egen öppenvård, sjukvården etc är det en förutsättning att din samarbetsförmåga är god. Du skall ha god dokumentationsförmåga och analytisk förmåga. Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• En liten och engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.
Innan anställning hos görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Metodutvecklare/socialsekreterare

Ansök    Nov 10    Lidköpings kommun    Socialsekreterare
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om a... Visa mer
Från 1 september 2020 är förvaltningarna Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg sammanslagna till Sektor Social Välfärd. Sektorn ska verka för goda och jämlika livsvillkor för kommuninvånarna. Vi ansvarar för stöd och service till äldre och funktionsnedsatta. Därutöver erbjuder vi stöd och behandling till barn, familjer och vuxna inom socialtjänsten. Med ett helhetsperspektiv i vårt arbete utgår vi från den enskildes resurser och förmågor och värnar om att den enskilde ska vara delaktig och ha inflytande över den hjälp han eller hon får.

VuxenenhetenBeskrivning
Vi söker en metodutvecklare/socialsekreterare gällande våld i nära relation för att vi aktivt vill driva detta utvecklingsarbete på Sektor Social välfärd.

Dels innebär denna tjänst att som metodutvecklare utveckla/förbättra arbetet gällande våld i nära relation och dels innebär den som socialsekreterare att utreda och följa upp insatser som beviljats enligt socialtjänstlagen.

Du kommer att tillhöra Vuxenenheten som leds av enhetschef. Till Vuxenenheten hör socialsekreterare som arbetar med myndighetsutövning gentemot SoL/LVM och handläggare som arbetar med myndighetsutövning gentemot SoL/LSS. Till vuxenenheten hör också Rådgivningscentrums behandlingsteam; som består av samordnare och kuratorer. 

Arbetsuppgifter
Som metodutvecklare kommer du bland annat få vara delaktig och ansvarig för att utveckla och revidera riktlinjer och handlingsplan i syfte att säkerställa att förvaltningen uppfyller de förstärkta lagkrav som finns inom området. Vi vill också stärka vår interna/externa samverkan i frågan vilket innebär utåtriktat arbete för att uppnå vårt mål. Vidare kommer det i tjänsten att innebära föreläsning/utbildning till övrig personal inom området. Du kommer att arbeta på uppdrag från enhetschefer inom Sektor Social välfärd. Som socialsekreterare kommer du att arbeta med kvalificerat utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser gällande våld i nära relation. Vid behov kan viss handläggning gentemot beroende också förekomma. Ditt arbete är förändringsinriktat och du kommer att utgöra en nyckelroll i arbetet med att tillsammans med klienten och hennes/hans nätverk skapa förutsättningar för ett socialt fungerande liv. Det finns ett nära samarbete med enhetens öppenvård, Rådgivningscentrum. 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning med mångårig erfarenhet och intresse för att arbeta med målgruppen. Du ska ha goda kunskaper gällande våld i nära relation, beroende och gällande lagstiftning enligt SoL. Kunskap och erfarenhet av FREDA och PATRIARK är meriterande. Du ska ha förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Förutom detta har du förmåga till flexibilitet, är stresstålig och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker en person som är positiv, energisk och som tycker att socialt arbete är roligt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Villkor
B-körkort erfordras.
Sektor Social Välfärd eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund.
I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och ungdomar, visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten kan hämtas på http://www.polisen.se/Service

Rekrytering kan komma att påbörjas under ansökningsperioden.

Information om arbetsgivaren
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun. https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/ .

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Rehabkoordinator / Vårdsamordnare

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter. Om oss Vårdcentralen Guldvingen i Lidköping är en vårdcentral i stark utveckling och har ca 75 medarbetare med olika professioner och ansvarsområden. Vi arbetar i tea... Visa mer
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss
Vårdcentralen Guldvingen i Lidköping är en vårdcentral i stark utveckling och har ca 75 medarbetare med olika professioner och ansvarsområden.

Vi arbetar i team och med ständiga förbättringar inom alla delar av vår verksamhet. Vår målsättning är att kunna ge god service till våra patienter som valt att lista sig hos oss. Idag har ca 12 500 patienter listat sig på vårdcentralen. På vårdcentralen finns läkar- och sköterskemottagning, diabetesmottagning, astma/kolmottagning, BVC, ackrediterat laboratorie och mottagning för psykisk ohälsa. Vi har även UPH, barn och ungas psykiska hälsa. Vi har ett nära samarbete med Närhälsan Rehab, Barnmorskemottagning och ungdomsmottagning.

Om arbetet
Som rehabkoordinator har du ett övergripande uppdrag att tillsammans med vår ledningsgrupp koordinera, utveckla, kvalitetssäkra och stödja vårdcentralen i rehabiliterings och sjukskrivningsprocessen kring den enskilda patienten. Du är nyckelperson i arbetet med att tidigt identifiera patienter som har behov av samordnade åtgärder för att underlätta återgång till arbete. Som rehabkoordinator samverkar du internt inom vård- och rehabiliteringsverksamheten och externt med arbetsgivare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Fr o m 1 januari 2020 har vi inom primärvården ansvaret att tillhandahålla samordnare för patienter med psykisk ohälsa. Som vårdsamordnare ger du en ökad tillgänglighet genom ett strukturerat stöd och har kontinuerlig kontakt med personer med lindrig till medelsvår depression, ångestsymtom och stressrelaterad ohälsa.

Om dig
Vi söker Dig som är utbildad sjuksköterska, arbetsterapeut, kurator eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Utbildningen Vårdsamordnare 7,5 hp och/eller erfarenhet av arbete som rehabkoordinator och/eller arbetslivsinriktad rehabilitering är meriterande. Saknar du utbildningen till Vårdsamordnare 7,5 hp, kommer du att erbjudas genomföra denna på arbetstid.

För att trivas i rollen som rehabkoordinator och vårdsamordnare hos oss, så är du engagerad i ditt arbete som resulterar i en förbättrad kvalitet för patienten. Det är även av stor vikt att du kan sätta gränser, se helheten och arbeta målinriktat. Då du kommer att samarbeta med både patienter, myndigheter, arbetsgivare och andra vårdgivare är det även viktigt att du har en god social och kommunikativ förmåga.

Det är viktigt att du lever upp till Närhälsans kärnvärden: Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Familjebehandlare i öppenvård till Grynings Familjeteam

Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Grynings Familjeteam är en öppenvårdsverksamhet vars målgrupp är barn, ungdomar och familjer som är i behov av utredning, behandling eller stöd. Arbetet sker på uppdrag av s... Visa mer
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Grynings Familjeteam är en öppenvårdsverksamhet vars målgrupp är barn, ungdomar och familjer som är i behov av utredning, behandling eller stöd. Arbetet sker på uppdrag av socialtjänster i främst Skaraborg men kan även ske på uppdrag av andra kommuner i Västra Götaland. Verksamhetens lokaler ligger i Lidköping.

Uppdragen utförs företrädesvis i familjens hem i nära samarbete med socialtjänsten men kan även ske i andra miljöer. Arbetet grundar sig på psykodynamisk, utvecklingspsykologisk och systemisk teori samt familje- och miljöterapeutiska metoder.

Vi söker nu familjebehandlare för tillsvidareanställning.


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?
Som familjebehandlare i öppenvård utför du utrednings- och behandlingsarbete utifrån socialtjänstens uppdrag. Utredningarna sker utifrån BBIC:s (Barnets behov i centrum) behovsområden vilket innebär fokus på barnets behov, förälderns föräldraförmåga och förändringsförmåga samt förslag till insatser. Observationer, barnsamtal och föräldrasamtal är viktiga delar i utredningsarbetet. Behandlingsuppdraget anpassas till behovet i familjen och uppdraget från socialtjänsten. Du träffar barnet och familjen utifrån en tydlig planering. Uppdragen kan innehålla stöd i föräldrarollen, praktisk och pedagogisk handledning, stöd i relation och i samspel, stödsamtal och kontakter med skolan. I din roll som familjebehandlare har du många interna och externa kontakter såsom skola, sjukvård och kommunens egen öppenvård.

Tjänsten innebär oreglerad arbetstid med viss kvällstjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Du har lämplig akademisk examen, t ex socionom eller socialpedagog samt gärna familjeterapiutbildning eller annan adekvat vidareutbildning.
Du ska ha minst tre års erfarenhet av socialt arbete helst inom barn och familj med erfarenhet både av utrednings- och behandlingsarbete. Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt och din förmåga till flexibilitet vad avser tider samt förmåga att vistas i olika miljöer behöver vara stor. Eftersom arbetet innebär en nära kontakt med barn/familjer, dina kollegor, socialtjänst, kommunernas egen öppenvård, sjukvården etc är det en förutsättning att din samarbetsförmåga är god. Du skall ha god dokumentationsförmåga och analytisk förmåga.
Då resor ingår i arbetet är körkort ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vi erbjuder
• En engagerad arbetsgrupp i en kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• Handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger
• Friskvårdsbidrag

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Mari Kristoffersson Enhetschef 0705-10 32 12,

Välkommen med din ansökan via Offentliga jobb senast 2019-08-30.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Socialsekreterare till Ekonomienheten

Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration. Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet u... Visa mer
Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration.
Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet utgår utifrån vår värdegrund som ska leda vägen mot hållbara lösningar med brukaren i fokus.

Ekonomisk biståndBeskrivning
Vi söker dig med ett genuint intresse för socialt arbete med vuxna.

Du som vill arbeta med ekonomiskt bistånd i Lidköpings kommun får en möjlighet att arbeta med socialt arbete. För oss är det viktigt med det personliga mötet för att kunna stötta människor mot ett självständigt liv och en varaktig egen försörjning.

Vi befinner oss i ett spännande arbete med att utveckla vårt arbetssätt där vi genom automatisering vill frigöra tid för att tillsammans med brukarna arbeta mot egen försörjning. För att möjliggöra detta behöver vi förstärka vår enhet och söker därför Dig som är intresserad av att vara en del i detta arbete. 

På Social & Arbetsmarknad, Ekonomienheten, handläggs bland annat ärenden rörande ekonomiskt bistånd, förmedling av egna medel, boendefrågor och dödsboanmälan. På vår enhet finns även förvaltningens boendesamordnare. Ekonomienheten ansvarar också för förvaltningens reception och kommunens budget- och skuldrådgivning. Vi erbjuder ett utvecklande och betydelsefullt arbete i en kompetent arbetsgrupp, en god introduktion, intern och extern handledning samt trevlig arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Arbetet som socialsekreterare på Ekonomienheten består dels i att bedöma behovet av ekonomiskt bistånd. Det innebär att utreda, bedöma, besluta och verkställa utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer.

Du motiverar även till förändring och utformar tillsammans med den enskilde en individuell planering med lämpliga åtgärder mot målsättningen självförsörjning. På vår enhet är samarbete med andra aktörer en viktig del av vårt arbete. Vi lägger därför stort fokus vid struktur, helhetssyn och samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. Till sin hjälp har socialsekreterarna ett administrativt stöd för att skapa mer tid till det sociala förändringsarbetet.

Kvalifikationer
Socionomexamen, socialpedagogexamen, socialpsykologexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är önskvärt. Erfarenhet av arbete med personer i utsatta situationer samt arbete i datasystemet Procapita är meriterande. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med mycket god personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara intresserad av att arbeta utifrån individens egna möjligheter och resurser samt med ditt engagemang bidra till att utveckla verksamheten.

Du är också flexibel och tar egna initiativ i arbetet samt har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
B-körkort

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Information om arbetsgivaren

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun.

https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/
.

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 39 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Socialsekreterare Barn & ungdomsenheten

Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration. Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet u... Visa mer
Social & Arbetsmarknad (SA) verkar för social och ekonomisk trygghet för våra kommuninvånare. SA arbetar med socialt utrednings- och behandlingsarbete inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde samt arbetsmarknadsfrågor, konsumentvägledning/skuldsanering, kommunal psykiatri,dagligverksamhet och integration.
Förvaltningen är indelad i tre områden Individ och Familj, Ekonomi, arbete och sysselsättning samt Boende och personligt stöd. Arbetet utgår utifrån vår värdegrund som ska leda vägen mot hållbara lösningar med brukaren i fokus.

Myndighetsutövning Barn o UngaBeskrivning
Vi förstärker Barn & ungdomsenheten och söker socialsekreterare till både vår barngrupp och vår ungdomsgrupp.

Vi har dels flera som ska vara föräldralediga och dels ser vi ett behov av att stärka upp vår bemanning utifrån ett ökat inflöde.

Barn & ungdomsenheten handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga i åldern 0-20 år. Enheten är uppdelat så att en grupp jobbar mer inriktad på barn 0-12 år och en grupp är mer inriktad på ungdomar 13-20 år. Grupperna har varsin 1:e socialsekreterare som arbetsleder i det vardagliga arbetet. Vi har även en mottagningsgrupp som tar emot anmälningar och ansökningar samt hanterar förhandsbedömningar.

Arbetsuppgifter
Barn och ungdomsenheten utreder och följer upp insatser, främst inom vår egen öppenvård. Vi har en familjehemsenhet som handlägger placering i familjehem och en bred och resursrik öppenvård.

Vi arbetar enligt BBIC och använder oss av Procapita för dokumentation. Enheten har regelbunden handledning.

Du ska vara van att uttrycka dig i tal och skrift, kunna dokumentera och handlägga ärenden enligt BBIC samt enligt socialstyrelsens riktlinjer. Du ska självklart ha ett gott bemötande, både mot arbetskamrater och de familjer vi möter i vårt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker personer med socionomexamen eller med likvärdig examen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete barn och ungdom. Vid anställning kommer Socialstyrelsens föreskrift (HSLF-FS 2017:19) följas kring behörighet för arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård.

Information om arbetsgivaren

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och är en viktig del i att vara en hållbar och välkomnande kommun. Vi eftersträvar och värdesätter de kvaliteter som tex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför våra arbetsplatser. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Lidköpings kommun vill arbeta med att skapa den goda arbetsplatsen där alla medarbetare ges möjlighet att bygga upp, utveckla och förbättra sin hälsa genom ett aktivt friskvårdsarbete. Läs mer om vilka förmåner du har när du jobbar i Lidköpings kommun.

https://lidkoping.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-lidkopings-kommun/darfor-ska-du-jobba-hos-oss/
.

Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun.
Lidköpings kommun har cirka 39 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna.

Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre